Skip to main content

Voetbalsupporters met een homoseksuele geaardheid kunnen deze maar beter niet tonen tijdens het WK voetbal in Qatar. Het hoofd van het organisatiecomité, Nasser Al Khater, heeft dat gezegd.

In een interview met CNN erkent hij dat zijn land strenge regels hanteert voor het in het openbaar uiten van je homoseksualiteit. Al Khater zegt hierover “Homoseksualiteit is hier niet illegaal, maar net als in veel andere landen is het homohuwelijk hier niet toegestaan.”

“In sommige andere landen is meer tolerantie ten aanzien van openlijke uitingen van affectie en genegenheid. Qatar en de regio zijn wat conservatiever. We vragen de voetbalfans dat te respecteren. Wij respecteren andere culturen ook en we verwachten dat anderen onze cultuur eveneens respecteren.”

Ook voor heterostellen zijn er beperkingen in Qatar en andere Arabische landen. Zo mag je niet hand in hand over straat lopen en is seks buiten het huwelijk is in het land verboden.

Homo voetballer Josh Cavallo

Eerder dit jaar kwam de Australische voetballer Josh uit de kast als homoseksueel. Hij gaf onlangs aan dat hij zich niet veilig zou voelen in Qatar als hij daar zou moeten spelen. Al Khater zei het jammer te vinden dat Josh Cavallo er zo over denkt. Al Khatar hierover: “Cavallo is welkom in Qatar. Niemand wordt hier bedreigd of zou zich onveilig moeten voelen. We zijn een tolerant en gastvrij land.”

Leave a Reply